arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

3D Print Service


Onze 3D print service is gevestigd in Amsterdam. Wij voeren opdrachten uit voor verschillende OEM's, merken als Nike, WNF en de Bijenkorf maar ook regelmatig voor MKB bedrijven.

Een persoonlijke en vertrouwelijke samenwerking staat bij ons voorop. Van uw idee een zo goed mogelijk eindproduct maken, dat is onze passie. 

Siliconen

Het 3D printen van siliconen is uitermate geschikt voor kleine series productie en rapid prototyping. In tegenstelling tot spuitgieten heb je geen mal nodig en kun je direct het 3D model omzetten naar een fysiek object. We bieden een breed scala aan verschillende 3D printbare siliconen. Van elektrisch geleidende en hitte-bestindige siliconen tot medisch gecertificeerde siliconen die in contact mogen komen met de huid.

Lees meer over 3D geprinte siliconen

Full-color

Full-color 3D printen is de perfecte manier om concepten en ideeën effectief te communiceren. Van medische anatomiemodellen tot prototypen van consumentenproducten en van architectonische schaalmodellen tot display-advertising voor in de etalage. Naast een groot bouwvolume en een hoge resolutie kan er met meer dan tien miljoen verschillende kleuren geprint worden.

Metaal 3D printen

Metaal 3D printen is bij uitstek geschikt voor productie, van kleine series tot grote hoeveelheden. Daarnaast bieden wij ook 3D geprinte sieraden van goud, witgoud of zilver.

Lees meer over 3D geprint metaal

Hitte bestendig

Hitte bestendige materialen 3D printen is in sommige industrieen een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan de ruimtevaart, waar onderdelen licht, sterk en hitte bestendig moeten zijn. Maar ook het printen van een mal voor het spuitgiet proces is mogelijk. Naast metalen zijn er ook hitte bestendige en sterke polymeren. Denk aan PEEK, PEKK en ULTEM. Wij bieden diverse materialen en technologieen aan om hitte bestendige onderdelen te 3D printen.

Lees meer over hitte bestendige materialen

XL 3D Printen

Extra Large 3D printen is in de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Daar waar 3D printen vroeger te langzaam en gedetailleerd was voor grote objecten zie je tegenwoordig 3D printers die tot wel 2 meter in de x, y of z-richting kunnen printen. Het printen van meubelstukken of grote display-advertising objecten is mogelijk met de XL 3D print service.

Multi-materiaal

Multi-materiaal 3D printen gaat bij ons iets verder dan het combineren van simpele plastics. Wij bieden de mogelijkheid polymeren of siliconen met verschillende eigenschappen te combineren in één object.

3D printing service Nike Hilfiger WWF

Trusted by businesses around the world

3D Printing als Productiemethode

3D Printen is meer dan een rapid prototyping methode - 3D printen is geschikt als productiemethode.

Wat metaal printen betreft heeft deze verschuiving al jaren geleden plaatsgevonden. Op het gebied van (photo)polymeren en siliconen is deze ontwikkeling vrij nieuw. Op dit moment praten we nog over kleine tot middelgrote volumes, maar in de nabije toekomst zullen ook grote volumes qua kosten interessant worden.

3D Model Laten Maken

Heeft u een idee op papier maar niet de mogelijkheden om dit idee om te vormen naar een 3D model? Op basis van een idee, schets, fysiek of digitaal model kunnen wij een printbaar digitaal 3D bestand voor u creëren. Denk hierbij aan CAD-tekenen, 3D scannen en reverse engineering.

Rapid Prototyping 

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het gehele 'rapid prototyping' proces van uw idee/product. Zo kunnen wij u helpen bij:

 • Het maken van een 3D model van uw prototype. 
 • Het 'print klaar maken' van een door u aangeleverd 3D model.
 • Het kiezen van het juiste materiaal voor uw prototype. 
 • Het kiezen van de juiste 3D print technologie voor uw prototype. 
 • Het kiezen van de juiste post-processing methode voor uw prototype. 

Mocht u willen dat wij een NDA tekenen voor een samenwerking, dan is dat geen enkel probleem. Wij werken graag vertrouwelijk met onze klanten. 

Post Processing

Vaak wordt er gedacht dat een model direct helemaal klaar is wanneer het uit de 3D printer komt. Dit is vaak niet het geval. Om de afwerking van een model nog mooier te maken of om het model een bepaalde look mee te geven, zijn er post processing mogelijkheden. De nabewerking van uw model kunnen wij ook geheel verzorgen. Een aantal voorbeelden van post processing zijn: 

 • Het 'smoothen' of wel verwijderen van zichtbare print lagen in het model 
 • Spuit verven
 • Beschilderen
 • Met Epoxy behandelen
 • Schuren, Fillen, Primen
 • Etc. 

Offerte aanvragen

Om een offerte uit te brengen hebben wij bepaalde informatie en een 3D model nodig. Vaak is het handig om even telefonisch contact met ons op te nemen zodat we alvast met u kunnen meedenken.

Indien u liever heeft dat we eerst een NDA / geheimhoudingsverklaring tekenen - geen probleem - dat begrijpen wij heel goed.

U kunt ons bereiken op: 020-8950477.

Elementen die wij nodig hebben om een offerte te maken:


 • Datum van oplevering
 • 3D model / of 2D schets met duidelijke afmetingen
 • Aantal stuks 
 • Materiaal
 • Post-processing

Contact


Heeft u vragen over onze service, 3D printers, materialen of over uw 3D model? Neem contact met ons op via: 020-8950477, email: service@3dprinting.com of vul onderstaand contactformulier in.

3DPrinting.com
Prinsengracht 436
1017 KE
Amsterdam

Shopping Cart