3D Print Service


Met een wereldwijd netwerk van 3D printers en een snelgroeiende database van 3D materialen bouwen we gestaag aan de meest uitgebreide 3D printing service.

Wij zijn gespecialiseerd in het 3D printen van commerciële en industriële applicaties. Onder onze klanten bevinden zich bedrijven en organisaties die actief zijn in de automotive-, consumentenproducten-, gezondheidszorg- en de bouw.

Metaal 3D Printen

Metaal 3D printen wordt toegepast voor prototypes, kleine series maar ook grote hoeveelheden functionele onderdelen. De lijst van metalen die 3D geprint kunnen worden neemt elk jaar toe. Het 3D printen van metaal is een uitstekende keuze voor elke toepassing die sterkte en complexiteit vereist.

Hitte Bestendige Onderdelen

Hitte bestendige materialen 3D printen wordt veel toegepast in de automotive en ruimtevaart waar onderdelen licht, sterk en hitte bestendig moeten zijn. Denk aan functionele prototypes en onderdelen, maar ook een matrijs of spuitgietmal kan 3D geprint worden. Naast metalen printen wij hitte bestendige en sterke polymeren. Denk aan PEEK, PEKK en ULTEM.

XL 3D Printen

Grote onderdelen 3D printen is enorm in populariteit gestegen. Daar waar 3D printen voorheen te langzaam en gedetailleerd was, zie je tegenwoordig 3D printers die tot wel 2 meter in de x, y en z-richting kunnen printen. Het printen van meubelstukken of grote display-advertising objecten is mogelijk met onze XL 3D print service. Onze mega 3D printers kunnen ook gerecyclede materialen aan.

Siliconen 3D Printen

Het 3D printen van siliconen is uitermate geschikt voor kleine series productie en rapid prototyping. In tegenstelling tot spuitgieten heb je geen mal nodig en kun je direct het 3D model omzetten naar een fysiek object. We bieden een breed scala verschillende 3D te printen siliconen aan. Van elektrisch geleidende en hitte-bestindige siliconen tot medisch gecertificeerde siliconen die in contact mogen komen met de huid.

3D Printing als Productiemethode

3D Printen is meer dan een rapid prototyping methode, 3D printen wordt gebruikt als productiemethode.
Op dit moment praten we nog over kleine tot middelgrote volumes, maar in de nabije toekomst zullen ook grote volumes qua kostenplaatje steeds interessanter worden.

3D Model Laten Maken

Heeft u een idee op papier maar niet de mogelijkheden om dit idee om te vormen naar een 3D model? Op basis van een idee, schets, fysiek of digitaal model kunnen wij een printbaar digitaal 3D bestand voor u creëren. Denk hierbij aan CAD-tekenen, 3D scannen en reverse engineering.

Snel een Prototype

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het gehele 'rapid prototyping' proces van idee tot product. Zo kunnen wij u helpen bij:

 • Het maken van een 3D model van uw prototype. 
 • Het 'print klaar maken' van een door u aangeleverd 3D model.
 • Het kiezen van het juiste materiaal voor uw prototype. 
 • Het kiezen van de juiste 3D print technologie voor uw prototype. 
 • Het kiezen van de juiste post-processing methode voor uw prototype. 

Mocht u willen dat wij een NDA tekenen voor een samenwerking, dan is dat geen enkel probleem. Wij werken graag vertrouwelijk met onze klanten. 

Post Processing

Vaak wordt er gedacht dat een model direct helemaal klaar is wanneer het uit de 3D printer komt. Dit is vaak niet het geval. Om de afwerking van een model nog mooier te maken of om het model een bepaalde look mee te geven, zijn er post processing mogelijkheden. De nabewerking van uw model kunnen wij ook geheel verzorgen. Een aantal voorbeelden van post processing zijn: 

 • Het 'smoothen' of wel verwijderen van zichtbare print lagen in het model 
 • Spuit verven
 • Beschilderen
 • Met Epoxy behandelen
 • Schuren, Fillen, Primen
 • Etc. 

Offerte aanvragen

Om een offerte uit te brengen hebben wij bepaalde informatie en een 3D model nodig. Vaak is het handig om even telefonisch contact met ons op te nemen zodat we alvast met u kunnen meedenken.

Indien u liever heeft dat we eerst een NDA / geheimhoudingsverklaring tekenen - geen probleem - dat begrijpen wij heel goed.

U kunt ons bereiken op: 020-8950477.

Elementen die wij nodig hebben om een offerte te maken:


 • Datum van oplevering
 • 3D model / of 2D schets met duidelijke afmetingen
 • Aantal stuks 
 • Materiaal
 • Post-processing

Contact