Overzicht

Serieproductie met 3D Printing

3D printing inzetten voor serieproductie, is dat mogelijk? Het antwoord is: ja!

De tijd dat 3D printen alleen werd gebruikt om prototypes te fabriceren ligt ver achter ons. Tegenwoordig worden 3D printers op verschillende punten in het productieproces ingezet, van de design-fase tot de productie.

Isotropische eigenschappen, closed-loop 3D printers en verbeterde reproduceerbaarheid hebben geresulteerd in een aantal interessante voorbeelden. Hieronder benoemen wij enkele voordelen van 3D printing als productietechnologie van eindproducten.

  • Snellere time-to-market – Voor kleine tot middelgrote series is 3D printing sneller dan traditionele fabricagemethoden. Er hoeft bijvoorbeeld geen matrijs te worden ontwikkeld voor het spuitgietproces. Dit kan al enkele weken voorberijdingstijd besparen. Een kortere doorlooptijd van ontwerp naar productie is een belangrijke meerwaarde van 3D printen als productiemethode.
  • Lagere opstartkosten – Het besparen van de zojuist genoemde spuitgietmal draagt logischerwijs ook bij aan lagere opstartkosten. Naast materiaal en eventuele design kosten, brengt het 3D print proces weinig voorbereidingskosten met zich mee.
  • Stabiliteit toeleveringsketen versterken – Door lokaal of zelfs binnen het bedrijf te produceren, wordt de stabiliteit van de toeleveringsketen versterkt. Daarnaast zijn de logistieke kosten lager en kan het IP worden beschermd.
  • Duurzaam & efficiënt – 3D printen is een van nature duurzaam en efficiënt proces doordat het vrijwel geen restmateriaal oplevert. Ook zijn gerecyclede plastics goed te printen. Denk aan ABS, PETG en TPU.
  • Dfam (design voor 3D printing) – 3D printing kan producten beter, lichter en goedkoper maken door deze speciaal te ontwerpen voor het 3D print proces. Denk bijvoorbeeld aan gewicht en assamblage reductie.
  • Product prestaties – Sommige 3D geprinte onderdelen hebben al betere mechanische eigenschappen dan vergelijkbare objecten die op traditionele wijze worden vervaardigd.
  • Maatwerk op grote schaal – 3D printing is met name geschikt voor de productie van gepersonaliseerde onderdelen op grote schaal. Van consumentengoederen tot tandheelkundige producten, en van auto onderdelen tot medische toepassingen.
auto

On-demand productie van connectors, en dashboard componenten die voldoen aan strenge technische eisen.

Automotive
consumentengoederen

Hoogwaardige producten die prestaties & bescherming bieden.

Consumentengoederen
tandarts productie

De nieuwe productiemethode voor kunstgebitten, spalken, thermovorm-mallen, chirurgische tools en kronen.

Tandheelkunde
3d geprinte medische apparatuur

Geavanceerde medische apparaten geproduceerd met biocompatibele materialen.

Medisch gereedschap

Vragen?

Contact

3D printing als productiemethode heeft de afgelopen jaren een evolutie doorgemaakt. Benieuwd hoe u 3D printing in uw bedrijfsproces kunt inpassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul onderstaand formulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord. U kunt ons ook mailen via: — service@3dprinting.com

Enter your name
Vul een geldig e-mail adres in
Enter a message
Upload bestand(en)