Diensten


De wereldwijde markt voor 3D printen zal in 2026 naar verwachting een omvang van €37 miljard bereiken. Dan hebben we het over een jaarlijkse toename van 20%. Een verbazingwekkend hoog percentage over een periode van maar zes jaar.

De grote vraag is daarom: Hoe kan 3D printen uw bedrijf ten goede komen? 

3DPrinting.com biedt een verscheidenheid aan consultancy diensten die u hiervoor kunt inzetten, waarbij de focus op industrieel 3D printen centraal ligt.

Wij kunnen u helpen bij: 

  • Bedrijfsscans (voor de adoptie van industrieel 3D printen in huidige of nieuwe bedrijfs- en productieprocessen)
  • Implementatie Advies
  • Product Design / 3D Engineering
  • Business Case Ontwikkeling
  • Proof Of Concepts
  • Materiaal Ontwikkeling
  • Productie & Post Processing

Midden- en Grootbedrijf, Multinationals / Corporate Ventures

Wij werken met MNO’s / Corporate Ventures samen bij de realisatie van rapid production trajecten, prototyping en bij de ontwikkeling van unieke producten. Ook bieden wij ondersteuning bij validatie trajecten zoals Proof Of Concepts en Business Cases. Daarnaast hebben we ervaring met materiaal ontwikkeling specifiek voor AM.

Als corporatie kunt u toegang krijgen tot onze expertise en de expertise binnen ons unieke netwerk. Daarnaast bieden wij productie mogelijkheden voor vrijwel alle 3D-printbare materialen.

Midden- en Kleinbedrijf 

Voor het MKB voeren wij o.a. bedrijfsscans uit en helpen we met de adoptie van de technologie binnen bestaande processen. We kijken hierbij naar de huidige bedrijfs- en productieprocessen en gaan opzoek naar mogelijkheden voor verbetering in lead-time, productkwaliteit en kostprijs door het gebruik van 3D print technologieën. Het product en het proces specifiek ontworpen naar de mogelijkheden van 3D printen staat daarbij centraal.

Startups

Wij werken met Startups samen om nieuwe producten te realiseren tegen een zo scherp mogelijke kostprijs. Budget en tijdsbesteding moeten vaak slim en zuinig ingezet worden, hier houden wij bij onze diensten rekening mee. Rapid prototyping, engineering, ondersteuning bij proof of concepts en onderzoek doen naar schaalbaarheid voor massaproductie zijn veel voorkomende facetten bij de samenwerking met startups.

Wilt u graag samen kijken wat we voor uw product kunnen betekenen, neem contact met ons op. 


Contact